luni, 12 iulie 2010

Fantana Krizik si muzeul instrumentelor placerii din Praga

Astazi din nou caldura, din nou plimbare pe stradute cu piatra cubica (cred ca voi umbla in carje dupa 10 zile de mers in continuu). Am vizitat Muzeul National. Nimic ce nu am mai vazut, dar de remarcat este ca, spre deosebire de Romania, unde muzeele nu au unde sa expuna si tin obiectele in depozite, acest muzeul nu are unde sa depoziteze si practic am vizitat o cladire uriasa, un depozit (iar o parte din obiecte sunt date in tara altor muzee): 200 000 de minerale, o gramada de scheleti, oale si ulcele, bijuterii de piatra, bronz etc.




Am iesit repede si am vizitat ceva mult mai incitant - Muzeul instrumetelor placerii. Un muzeu micut dar cochet, cu lucruri noi si interesante de vazut (cel putin pentru mine): vibrator cu manivela (pe vremuri era cam greu sa obtii placere), masinarie de masturbare cu pedala folosita in penitenciarele de femei, am vazut primul film porno (1925).

A happy face

A scary face


Am reusit performanta sa ma ratacesc din nou in Praga, cu harta in mana (caldura o fi de vina sau faptul ca-s blonda?), dar am ajuns la periferie si am vazut un concert Scorpions proiectat pe fantana Krizik care tajneste si se coloreaza in ritmul muzicii. Are 3000 de jeturi, este impresionanta, dar nu e mai faina ca cea de la Barcelona.

Am strabatut Praga din margine in margine, dar s-a meritat!

Un comentariu: