miercuri, 14 iulie 2010

Camping de 4 stele la Heviz - Ungaria

Am fost cu cortul si la munte si la mare, dar este prima data cand sunt intr-un camping organizat si mi se pare ca sunt la un camping de 4 stele. si nu doar faptul ca exista wireless ma face sa spun asta. :) Un camping de 4 stele arata cam in felul urmator:
1. este in afara orasului, dar este fix langa lacul termal
2. are grup sanitar complet: WC, dus, masina de spalat
3. are restaurant si un mic magazin pentru strictul necesar
4. are facilitati pentru rulote - apa si curent la fiecare loc de campare si lumina noaptea
5. este pazit
6. are un parau pe mijloc, cu nuferi roz si albastri
7. este ieftin - 75 lei/noapte - 2 persoane si o masina.


Singurul lucru care m-ar face sa ii scad o stea este faptul ca fiind in padure este pliiiiiiiiiiiiiiiiiiin de tantari. Ah, si fiind camping de 4 stele :)) are pietricele peste tot aproape ca sa nu se faca tarmoaca cand ploua, deci inchipuiti-va ce usor este sa pui un cort....


Cort pus cu fffff multa truda


Dar am reusit sa punem cortul pentru ca ne-am imprietenit cu niste romani din ...Suedia si ei ne-au dat un ciocan. Si am reusit si sa ne aparam de tantari prin metoda 2 plovere si 2 perechi de pantaloni plus spray anti-bestiizburatoare. Si o sticla de vin in fiecare seara.


Cum mai e un camping de 4 stele? Este european (Spania, Germania, Olanda etc etc) si gazduieste oameni de toate varstele, desi majoritatea sunt de varsta a treia. Proportia e cam asa: 2-3 cupluri tinere, cu motoare si cu cort desigur, 2-3 familii cu rulote, iar restul batrani la rulote, care abia reusesc sa ridice prelata la rulota si care au venit sa se trateze la bai.


Lacul termal arata cam asa, deci super. Are 40m adancime si o temperatura de 32 grade si poate fi periculos pentru inima daca stai mai mult de o ora in apa si daca innoti in loc sa baltesti. Dar si mai super este langa camping unde se scurge apa din lac si este freeeee, nu trebuie sa platesti si te poti scalda si sari pe mal cum povestea Ion Creanga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu