miercuri, 7 octombrie 2009

Nunta sau divorţ?

Uite nişte mirese: exuberante, încrezătoare sau cu trac.... Dar toate la primul pas în lunga (sau nu) călătorie. La prima vedere pare frumos, totul vesel, aranjat, numai zâmbete şi flori, dar...

Din păcate sau din fericire, la vârsta mea ştiu mai mulţi prieteni divorţaţi decât căsătoriţi. Se întâmplă ceva: veşnicia nu e aşa veşnică, iubirea trece, minciuna îi ia locul, apar orgolii rănite, libertatea personală e îngrădită de rutină, rudele impun o conduită, presiunea financiară, hormonii şi multe altele pe care nu le ştiu că nu am trecut pe acolo :)

Şi totul începe din acea minunată zi, dacă nu chiar mai devreme...Dar eroi şi eroinele noastre nu îţi dau seama, iubirea (sau alte motive) îi orbesc. Dar eu am fost la nişte nunţi şi am văzut, ascultat, pozat detaliile: mâini care se frământă, bărbaţi care fumează, ochi înlăcrimaţi, voci ridicate etc. Totul prevesteşte ce va fi după. Aproape că poţi paria.

Mă bucur când sunt la o nuntă, mă ia cu fiori pe şira spinării. Dar când aud de un divorţ mă bucur şi mai tare. Ciocnesc un pahar cu un ochi care plânge pentru sufletele rănite şi cu un ochi care râde pentru curajul de a se smulge din rahatul plutitor spre bătrâneţe pe care îl reprezintă o căsnicie eşuată.

4 comentarii:

  1. Hmmm. Asa vorbesti de parca te-ai pricepe. Dupa ce te mariti ai dreptul sa vorbesti despre cei care sunt deja in club!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau dar trebuie sa te contrazic.
    Daca esti in club esti implicat si categoric nu o sa mai fii obiectiv.

    Pe de alta parte trebuie sa ma contrazic. Intotdeauna din afara se vede ori mai roz ori mai negru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda. Mariajul nu este decît o modalitate de exprimare a unor reguli sociale mai complexe. Ca orice lucru simplu, şi relaţia dintre doi oameni poate fi făcută să fie complicată. Una peste alta, căsătoria are legătură mai mult cu formalităţile administrative decît cu ceea ce se întîmplă în realitate între cei doi implicaţi. A priori nici mama omida nu poate spune că se va întîmpla aşa sau altfel. Formalitatea căsătoriei este mai mult decît alăturarea a doi oameni, iar divorţul este mai puţin decît despărţirea. Mai bine nu te bucura de ceva care nu îţi e cunoscut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,

    Am placerea sa te anunt ca am lansat un forum de discutii si informare destinat locuitorilor orasului Bucuresti. Forumul este realizat sub forma unui ghid informativ ce are la baza un forum cu discutii pe teme diverse din toate domeniile interesante.

    Propunerea mea este de a promova atat blogul tau in cadrul forumului cat si forumul in cadrul blogului, un parteneriat din care consider ca are toata lumea de castigat.

    In cazul in care esti interesat, adresa forumului este http://www.forumbucuresti.ro.
    Pentru mai multe detalii: contact@forumbucuresti.ro.

    Numai bine,
    Andrei

    RăspundețiȘtergere