marți, 3 august 2010

O zi în Bucegi - Babele - Omu - Bucsoiu

Dacă ai răbdare să stai la coadă aproximativ 1-2 ceasuri la telecabina din Buşteni şi apoi te încumeţi să purcezi spre Omu chiar dacă vremea e gri, cu nori şi cu vânt, atunci ţi se vor dezvălui minuni la tot pasul: nisip în vârful muntelui (mai fin ca la mare), flori, o turma de 800 de oi, graffitti, stânci, şei, nori, ceaţă. Iar sentimentul pe care îl ai...hmm...e ceva deosebit. Mergi, în ciuda faptului că plouă, în ciuda faptului că nu mai poţi, în ciuda faptului că transpiri şi te dor muşchii, în ciuda traseului cu pietre, cu lanţuri, cu noroaie. Sau poate datorită acestor lucruri. Şi la un moment dat, când nici nu mai sperai apare soarele, ceaţa dispare şi vezi totul împrejur şi nu e nici măcar pe jumătate de frumos pe cât credeai tu din cei 10 m pe care îi vedeai în faţă.
Undeva pe la mijlocul coborârii deja nu mai poţi. Nu mai vrei să faci poze, nu mai vrei să vezi peisajul, nu vrei decât să vezi un marcaj sau un om care să îţi zică cât mai ai până jos. Dar oameni nu mai trec, căci toţi "temerarii" au rămas sus la Babele să se pozeze.


Într-un final ajungi jos, la o mămăligă caldă la Gura Diham.

Un miel al uneia din cele 800 de mioare

Dragoste în vârf de munte

"Munţomanii" de pe platou de la Babele

Clopoţei

La coborâre

P.S. Pierderile au fost după cum urmează - 4 din 7 oameni accidentaţi: 3 genunchi forţati, 2 unghii de la picioare învineţite (şi în curând căzute), 1 gleznă scrintită, bătături - nenumărate, febră musculară cât cuprinde, tăieturi şi zgârieturi nenumărate.

5 comentarii:

  1. PS2. Dar tot merita! :) Eu m-as mai incumeta chit ca unghiile mele sufera crunt!

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe...macar acum ca am doua maini busite am o scuza :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  4. ha, si blogurile se spameaza, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere