joi, 14 octombrie 2010

Sinaia - bocanci urbani in padure


Langa Sinaia, dincolo de cartierul Zamora este o padure de poveste. O padure de conifere neagra si deasa, cu brazi drepti si inalti pana la cer, unde nu patrunde lumina nici daca e soare afara, cu un covor de cetina gros cat palma, cu comori sub forma de ciuperci si trunchiuri putrede.

Intreaga atmosfera te invita la explorare. Credeam ca sunt printre putinii bocanci urbani care calca pe acolo. Pana cand au inceput sa apara gunoaiele. Si pana cand am dat de un luminis. Dar care nu era luminis. Pur si simplu padurea era taiata. La o prima aproximare 1000 de brazi hacuiti pentru a se construi vile si hoteluri.

Oare de ce? Cartierele Cumpatul si Zamora sunt moarte, sunt parasite. In weekenduri, mai apar cateva masini. De sarbatori se mai anima putin. Dar in rest, restaurantele din zona isi restrang activitatea, vilele sunt goale.
In maxim un an extimez ca padurea de poveste nu va mai fi, dar se vor inalta mandre cladiri cu gazon si braduti plantati, privind nestingherit catre Bucegi, caci padure nu va mai fi....

4 comentarii: