sâmbătă, 4 aprilie 2009

Vale do Minho - valea verde

Nu voi vorbi doar despre un oraş, ci despre o întreagă vale: oraşul, cetatea, satele şi nu în ultimul rând râul. Toate astea se află undeva departe, la marginea Europei, în nordul Portugaliei.

Acolo se ajunge destul de greu: avion până la Madrid, alt avion până la Vigo şi de acolo taxi. Cu un taximetrist care ştia doar 2 boabe de franceză. Şi cu cele 2 boabe ale mele s-a făcut de-o ciorbă, pardon, de o conversaţie ca să pot ajunge la destinaţie.

Primul lucru care m-a frapat a fost ....FRIGUL!!!! Incredibil de frig pentru luna mai şi pentru Portugalia. Şi ploaie....

Ce mi-a plăcut: vinul de Porto băut în vechea cetate, în jurul căreia s-a contruit oraşul modern. De fapt în cetate încă se locuieşte, dar preţurile sunt super high.

Ce mi-a mai plăcut: liniştea şi pacea. Sentimentul de linişte interioară, de împăcare cu mine, de împăcare cu natura. Cred că valea aia a fost binecuvântată: oamenii nu au devastat locurile, au avut grijă de râu care reprezintă sufletul zonei. Istoria şi natura sunt adevărate valori pentru ei: cetăţile sunt conservate şi natura este protejata. Ar fi un bun exemplu pentru noi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu